Kallelse till årsmöte 2020

Årsmötet för VITA Nykter år 2020 kommer äga rum den 11/5 kl.17.00 på Messenger.

Varje medlemsorganisation (t ex församlingar, kyrkor och kristna samarbetsorganisationer) har rätt till ett ombud/en röst. Alla ombud har närvaro-, yttrande-, förslags- och rösträtt. Alla personer som är Vitasupporters har rätt att delta vid årsmötet och har yttrande- och förslagsrätt. Anmäl dig till sofia.modigh@iogt.se.

TACK!
Vi vill också tacka alla medlemsorganisationer för att ni har certifierat era lokaler med VITA-hjärtat. VITA-hjärtat visar att ni erbjuder en alkoholfri miljö med hjärta för barn som lever i familjer med risk- eller missbruk och för nyktra alkoholister. Behöver ni nya klistermärken eller certifikat så hör av er, vi skickar gärna nya.

VITA Nykters styrelse
Göran Sydhage, ordförande

Årsmöte 2018

Kallelse till årsmöte 2018 med riksorganisationen VITA Nykter
Tid: måndag den 28 maj kl.18.00
Plats: MHF, Hammarby Fabriksväg 25

Program:
18.00 Inledning/registrering/förtäring

18.15 Årmötesförhandlingar

VITA bjuder på förtäring varför vi önskar att ni anmäler ert deltagande till Anette Kyhlström, via e-post till anette@vitanykter.se eller telefon 070//61 88 60 senast 25/5.

För de ombud som inte fysiskt har möjlighet att närvara vid årsmötet finns möjlighet att närvara via telefonuppkoppling. Anmälan om detta görs till anette@vitanykter.se eller telefon 070/761 88 60 senast den 25 maj.

Närvaro-, yttrande-, förslags- och rösträtt vid årsmöte tillkommer varje medlemsorganisation i Vita Nykter. Varje medlemsorganisation har en röst. Alla personer som är Vitasupporters har rätt att delta vid årsmötet med yttrande- och förslagsrätt.

TACK!
Vi vill också passa på att tacka alla medlemsorganisationer för att ni har certifierat era lokaler med VITA-hjärtat. VITA-hjärtat visar att ni erbjuder en alkoholfri miljö med hjärta för barn som lever i familjer med risk- eller missbruk och för nyktra alkoholister.

Medlemsavgift
Det är dags att betala den årliga avgiften. Vi erbjuder er att antingen förnya medlemskapet och certifieringen med ett år i taget för 250 kr eller att betala 1000 kr för 5 år och därmed få ett års avgift i rabatt. Av administrativa skäl för både er och oss ser vi gärna att ni, om ni har möjlighet, betalar in avgiften för 5 år.  

Den avgift ni väljer betalar ni in till bankgiro 389-7709 före maj månads utgång. OBS! Vi ber er vara noga med att uppge avsändare på inbetalningen så vi vet vilken medlemsorganisation avgiften avser.

OBS! För er som redan har betalat för en femårsperiod behövs ingen inbetalning förrän ni får en avisering om detta.

Årsavgift för supportrar
Att vara supporter kostar 200 kr per år som sätts in på bankgiro 389-7709.

Hjärtligt välkomna till årsmötet den 28 maj! 

VITA Nykters styrelse
Göran Sydhage, ordförande

Årsmöte 18/9

Kallelse till årsmöte 2017 med riksorganisationen VITA Nykter

När: Måndagen den 18 september kl.18.00
Plats: MHF, Hammarby Fabriksväg 25, Stockholm

Program:
18.00 Välkommen och enklare förtäring
18.15 Årmötesförhandlingar

VITA Nykter bjuder på förtäring varför vi önskar att ni anmäler er till Anette Kyhlström, via e-post till anette@vitanykter.se eller telefon 070-61 88 60 senast 11/9. Närvaro-, yttrande-, förslags- och rösträtt vid årsmöte tillkommer varje medlemsorganisation i VITA Nykter. Varje medlemsorganisation har en röst. Alla personer som är VITA-supporters har rätt att delta vid årsmötet med yttrande- och förslagsrätt.

TACK!
Vi vill också passa på att tacka alla medlemsorganisationer för att ni har certifierat era lokaler med VITA-hjärtat. VITA-hjärtat visar att ni erbjuder en alkoholfri miljö med hjärta för Glömda barn och nyktra alkoholister.

Hjärtligt välkomna till årsmötet!

VITA Nykters styrelse
gm Göran Sydhage, ordförande

VITA Nykters projekt fortsätter 2015!

-1

VITA Nykters projekt med fokus på barn som växer upp med missbruk och alkoholfria miljöer har glädjande beviljats fortsatt stöd under 2015.

Med stöd av bl a Folkhälsomyndigheten, Stiftelsen Ansvar för framtiden och Oscar Hirsch fond kan församlingar utbildas, certifieras och därmed hjälpa fler barn som växer upp i missbruk.

Kontakta oss om din församling vill genomföra utbildningen Spela roll som bygger på casemetodik eller om ni vill certifiera er lokal med VITA-hjärtat.

Vecka 7 – kampanjvecka!

Vita hjärtat

Vecka 7 (9-15/2 år 2015)  utropades för några år sedan av EU som en s.k. uppmärksamhetsvecka för barn och ungdomars utsatthet för alkohol-och drogmissbruk. I Sverige är vecka 7 nu en kampanjvecka som nykterhetsrörelsen, myndigheter och kommuner fyller med innehåll. I år är temat Spela roll!

Vi i VITA Nykter genomför därför en särskild kampanj för att få församlingar att certifiera sina lokaler som miljöer med hjärta för glömda barn och nyktra alkoholister. Vad passar bättre än att ”hjärtmärka” dvs certifiera sin lokal samma vecka som Alla hjärtans dag infaller?

Läs mer om hur man certifierar sin lokal här.

 

 

 

 

Boka in VITA Nykters årsmöte 2015

Den 21 mars kl.10.30-15.30 genomför VITA Nykter sitt årsmöte i Stockholm.

Alla medlemsorganisationer har en röst. VITA-supporters har rätt att delta vid årsmöte med yttrande- och förslagsrätt.

Valbara till uppdrag i VITA Nykter är representanter från medlemsorganisationer och VITAsupporters.

I samband med årsmötet genomförs en utbildningsaktivitet. Särskild inbjudan kommer.

Behöver ni utbildning?

2014-04-26 13.53.40 HDRVITA Nykter har tagit fram en endagsutbildning för församlingar om hur man gör skillnad för barn som växer upp i missbruksmiljöer. Vi vet från forskning att cirka 385 000 barn i Sverige växer upp i ett hem där någon dricker för mycket. Det betyder att var femte barn har en lite tuffare livssituation än andra barn. Dessa barn finns i alla former av barn- och ungdomsverksamhet, även i olika kyrkor och samfunds församlingar.

VITA Nykters utbildning innehåller en del där vi förmedlar kunskap om barn till missbrukare och deras överlevnadsstrategier och en del med casemetodik där deltagarna själva hittar lösningar på vanliga situationer.

Utbildning är normalt kostnadsfri eftersom VITA Nykter fått bidrag från Folkhälsomyndigheten.

Behöver ni utbildningen? Hör av er till verksamhetsansvarig Anette Kyhlström via anette@vitanykter.se eller 070-761 88 60.

VITA Nykter goes international!

Dekaler NorskaVår idé om att certifiera kristna lokaler med det vita hjärtat för att visa att de är alkoholfria och därmed välkomnar barn och nyktra alkoholister sprider sig nu över världen. Kyrkor i Norge vill nu också bli certifierade. Vi välkomnar alla kyrkor, församlingar och kristna organisationer att ta ställning och visa att vi har hjärta för dem som mest behöver det!