VITA Nykters nya ordförande

göransydhage_5044_mindre

årsmötet i torsdags valdes Göran Sydhage till ny ordförande för riksföreningen VITA Nykter. Göran Sydhage efterträder Sten-Gunnar Hedin som varit ordförande sedan riksföreningens start för sex år sedan.

-Fakta är att minst 385 000 barn i Sverige växer upp i familjer med missbruk eller riskbruk. Det är ett starkt skäl till att församlingar behöver ha kunskap om och ett engagemang i alkoholfrågan, säger Göran Sydhage, nyvald ordförande.

-Vi möter många missbrukare, deras anhöriga och barn i kyrkor och samfund. Församlingar måste generellt bli bättre på att förebygga missbruk och bemöta missbrukare, anhöriga och barn till missbrukare. Vårt mål är att kyrkorna i Sverige ska vara alkoholfria zoner, fortsätter Sydhage.

-År 2014 satsar VITA Nykter en miljon kronor på att sprida våra metoder i församlingar. Vi har fått projektbidrag och stöd från stiftelser som också tycker det vi gör är viktigt. Kontakta oss gärna om du behöver hjälp eller inspiration i din församling, säger Göran.

Bakgrund Göran Sydhage
Göran Sydhage bor i Stockholm och arbetar till vardags på Kristdemokraternas partikansli. Han bodde tidigare i Örnsköldsvik där han arbetade som bilförsäljare men också hade ett stort ideellt engagemang i pingstkyrkan och i Kristdemokraterna. Göran har också ett stort musikengagemang och spelar bland annat i Citybrass, Huddinge Storband och Air Big Band. Den helnyktra livsstilen är naturlig för Göran eftersom engagemang för utsatta människor alltid präglat honom och den miljö han växte upp i.

Styrelse för VITA Nykter 2014
Ordförande Göran Sydhage
Vice ordförande Sofia Modigh
Styrelseledamöter
Annelie Svensson
Anette Kyhlström
Pär Hammarberg
Carl-Gustaf Severin
Sten-Gunnar Hedin

Mer information

Göran Sydhage 0767-61 63 18
Epost goran@vitanykter.se