Behöver ni utbildning?

2014-04-26 13.53.40 HDRVITA Nykter har tagit fram en endagsutbildning för församlingar om hur man gör skillnad för barn som växer upp i missbruksmiljöer. Vi vet från forskning att cirka 385 000 barn i Sverige växer upp i ett hem där någon dricker för mycket. Det betyder att var femte barn har en lite tuffare livssituation än andra barn. Dessa barn finns i alla former av barn- och ungdomsverksamhet, även i olika kyrkor och samfunds församlingar.

VITA Nykters utbildning innehåller en del där vi förmedlar kunskap om barn till missbrukare och deras överlevnadsstrategier och en del med casemetodik där deltagarna själva hittar lösningar på vanliga situationer.

Utbildning är normalt kostnadsfri eftersom VITA Nykter fått bidrag från Folkhälsomyndigheten.

Behöver ni utbildningen? Hör av er till verksamhetsansvarig Anette Kyhlström via anette@vitanykter.se eller 070-761 88 60.

VITA Nykter goes international!

Dekaler NorskaVår idé om att certifiera kristna lokaler med det vita hjärtat för att visa att de är alkoholfria och därmed välkomnar barn och nyktra alkoholister sprider sig nu över världen. Kyrkor i Norge vill nu också bli certifierade. Vi välkomnar alla kyrkor, församlingar och kristna organisationer att ta ställning och visa att vi har hjärta för dem som mest behöver det!