Bli certifierad med VITA-hjärtat

Hjartmarket-PepparkakaKyrkor och samfund har under lång tid utgjort en alkoholfri zon där missbrukare och glömda barn har kunnat vara trygga. De har inte behövd oroa sig för att ta återfall eller må dåligt av något de associerar med klirrande flaskor eller lukten av alkohol. Vi vill värna och visa på betydelsen av kristna alkoholfria miljöer och har därför utvecklat certifieringen VITA-hjärtat. Lokaler som uppfyller kraven får sätta upp VITA-hjärtat och får också ett inramat certifikat att sätta upp i lokalen. På så vis manifesterar församlingen eller organisationen som äger eller hyr lokalen att de stödjer idén och behovet av alkoholfria miljöer.

IMG_1385

Många lokaler runt om i Sverige har redan ”hjärtmärkts”. Ett exempel är Sankta Clara kyrka i Stockholm som hjärtmärktes av VITA:s tidigare ordförande Sten-Gunnar Hedin.

Läs mer här om hur du certifierar din lokal.