Gör Skillnad – Spela roll!

vinjett_barnVITA Nykter har tagit fram en utbildning för församlingar om hur man gör skillnad för barn som växer upp i missbruksmiljöer. Vi vet från forskning att cirka 385 000 barn i Sverige växer upp i ett hem där någon dricker för mycket. Det betyder att var femte barn har en lite tuffare livssituation än andra barn. Dessa barn finns i alla former av barn- och ungdomsverksamhet även i olika kyrkor och samfunds församlingar. Därför är det viktigt att församlingar av alla slag lär sig mer om hur man kan se och möta dessa barns behov. Genom utbildningen Gör Skillnad – Spela roll erbjuder vi med hjälp av casemetodik engagerade i församlingar att lära sig mig.

Utbildningen genomförs tack vare projektbidrag från Statens Folkhälsoinstitut. Utbildningar har under hösten 2013 genomförts i Stockholm, Varberg, Tranås och Södertälje med deltagare från ca 50 församlingar. Fler utbildningar kommer att genomföras under 2014.

Kontakta Anette Kyhlström om du är intresserad och vill ha mer information.